Dawid Banaszak (piekarz):
"Program stażu został spełniony. Zostałem zapoznanny z zasadami BHP. Zostały mi przedstawione wszystkie środki dezynfekujące stosowane w zakładzie. Szef firmy zapoznał mnie dokładnie z zakładem i zapleczem. Przez caly staż pracowałem na nocnej zmianie, nauczyłem się korzystania z maszyn służących do produkcji chleba. Pracowałem przy stole z piekarzami, pomagałem w formowaniu chleba, obsługiwałem maszynę, która formuje chleb, a następnie uformowane ciasto wkładałem do foremek.pomagalem równiez przy wyprowadzaniu kwasu a także róznych maszynach. Zapoznałem się również z technologią wyrobu ciasta na bułki słodkie. Pomagałem w pracy przy stole jak i również przy piecu.
Zakład nie był zbyt duży i produkował wyroby na średnią skale.
Wyjazd na staż był moim pierwszym wyjazdem zagranicznym. Wiem jak wygląda zakup biletów zagranicznych. Poznałem język i kulturę kraju. Opanowałem słownictwo związane z wykonywanym zawodem.
Podczas odbywania tego stażu dużo się nauczyłem i wiele nowych rzeczy poznałem. Pomoże mi to w egzaminie zawodowym. Sadze, że Certyfikat Europass pomoże mi w znalezieniu dobrej pracy po ukończeniu szkoły. Na stażu zdobyłem dużo doświadczenia, co pomoże mi w dalszej pracy w moim zawodzie.
Staż, który odbyłem w tym angielskim zakładzie miał dla mnie ogromne znaczenie i przyniósł mi spore doświadczenie. Mam nadzieję, że mój przyszły pracodawca zauważy moje większe kompetencje i doświadczenie, a być może będzie chciał poznać mój punkt widzenia i coś zmienić na lepsze w swojej placówce.
Naprawde polecam tego typu staż zagraniczny ponieważ przynosi on sporo doswiadczenia.
Mam nadzieje, że certyfikat ten pomoze mi w znalezieniu pracy. A mój przyszły pracodawca doceni moje zdobyte doświadczenie."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz